Довгоочікувані новини –
Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило технологічні картки шкільного меню за новими нормами. Документ, що пройшов усі необхідні погодження та отримав висновок
Держпродспоживслужба, дозволяє школам з 1 січня 2022 року впроваджувати нові норми харчування, а вже зараз – здійснювати для цього належні закупівлі. Технологічні картки розроблені для:- холодних страв і салатів;- страв з яєць;- перших страв;- основних страв;- страв із риби;- гарнірів;- солодких страв;- хлібо-булочних виробів;- заправок і соусів;- напоїв. Різні виходи страв для різних вікових категорій, розрахунки поживної (харчової) та енергетичної цінності порцій, технології приготування і характеристики страв – все це ви знайдете у документації. Важливо, що технологічні картки містять не лише масу продуктів у нетто, як в нормах харчування. Так-так, є ще у брутто. Це дозволить здійснювати закупівлі, врахувавши подальшу втрату маси продуктів під час обробки. Крім того, технологічні картки можна застосовувати для складання меню різних сезонів. Для цього у документі зазначено додаткову інформацію щодо маси деяких продуктів, які втрачають різну масу під час обробки протягом різних сезонів.Що ж, а тепер чекатимемо на затверджене меню. Технологічні картки:
bit.ly/3nAp7ds