Перевірка готовності закладів освіти Саф'янівської громади до нового навчального року завершилась.

17 серпня 2022, Середа
167
0


Протягом трьох днів, з 10 по 12 серпня 2022 року, проходила перевірка закладів освіти Саф'янівської сільської ради на предмет готовності до нового навчального року. Зважаючи на військовий стан в Україні, основний акцент при цьогорічній перевірці приділявся стану наявних у закладах освіти чи поблизу укриттів, де б могли сховатися учасники освітнього процесу під час сигналу «Повітряна тривога». Над їх створенням та приведенням у відповідність активно працювали в літній період колективи шкіл, дитячих садочків в команді із старостами, батьками, виконкомом сільської ради та управлінням освіти. 

Зрозуміло, що ніхто до війни не готувався, а тому захисних споруд в готовому або навіть наближено готовому стані у закладах освіти громади не було. На сьогоднішній день найпростіші захисні укриття створені у всіх 16 закладах загальної середньої освіти, 2 дошкільних підрозділах та 11 закладах дошкільної освіти з 14 наявних. Комісія з прийомки рекомендувала у всіх школах з 1 вересня змішану форму навчання з максимально очним навчанням у 1-5 класах. В залежності від місткості укриття кожна школа розробляє свою модель освітнього процесу. У дитячих садках, які мають укриття, рекомендовано 4 – х годинний режим перебування дітей (без сну). 

Наразі в школах і дитсадках організовуються екскурсії для батьків з метою ознайомлення з укриттями, моделлю освітнього процесу, відпрацьовуються алгоритми дій на випадок сигналу «Повітряна тривога». 

Нас всіх чекає дуже непростий навчальний рік, з великою кількістю викликів, нестандартних підходів і рішень, але найголовніше у будь якій  ситуації – життя і здоров’я дітей та всіх учасників освітнього процесу. Вибір форми освітнього процесу для своїх дітей однозначно за батьками! 

Спільними зусиллями, навіть у військовий час, ми маємо забезпечити якісну освіту для дітей громади. 

В єднанні наша сила! Все буде Україна! 

 

Фото готовності закладів освіти​​​
Обміркувати
Додати коментар
Коментарі (0)
Прокоментувати
оновити, якщо не видно коду

Шаблоны DleФотошоп ОнлайнБуксы для заработкаМониторинг игр с выводом денег