Курс підвищення кваліфікації з психології для українських освітян

23 вересня 2022, П'ятниця
121
0
     Понад 600 тисяч освітян і керівників закладів освіти пройдуть курс підвищення кваліфікації щодо надання першої психологічної допомоги та емоційної підтримки дітей та підлітків. Таку інформацію зазначили в Міністерстві освіти та науки.
      Відповідне навчання проводитиметься в межах Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, створеної за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
    Під час розробки курсу підвищення кваліфікації для освітян і шкільних психологів були залучені провідні спеціалісти із психічного здоров’я зі США та Ізраїлю.
       Передбачається, що його зможуть пройти всі співробітники і керівники закладів освіти.
Курс створено за моделлю змішаного навчання, що складається з 10 мультимедійних уроків у міжнародному форматі SCORM, додаткових матеріалів і практичних тренінгів, під час яких освітяни дізнаються про психологічні стани, навчаться надавати першу психологічну допомогу за методичними посібниками Save the Children, а також ознайомляться з рекомендаціями щодо перенаправлення Міжвідомчого постійного комітету.
Окрім того, якщо в дитини або підлітка виникне потреба в більш глибокій психологічній підтримці, то їм буде запропоновано звернутися до відповідних фахівців.
     Безоплатний курс підвищення кваліфікації «Перша психологічна допомога учасникам освітнього процесу під час і після завершення воєнних дій» можна пройти на порталі Всеукраїнського проєкту з профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії».


Обміркувати
Додати коментар
Коментарі (0)
Прокоментувати
оновити, якщо не видно коду

Шаблоны DleФотошоп ОнлайнБуксы для заработкаМониторинг игр с выводом денег