Відбулася нарада директорів закладів дошкільної та загальної середньої освіти з питань змін у нормах та порядку організації харчування дітей

15 вересня 2021, Середа
226
0

14 вересня 2021 р. відбулася нарада директорів закладів дошкільної та загальної середньої освіти, медичних сестер цих закладів з представниками управління Ізмаїльського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області з питань змін у нормах та порядку організації харчування і впровадження  НАССРу в закладах освіти. 

Начальник відділу державного нагляду за  дотриманням санітарного законодавства Ізмаїльського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Ровенчак Світлана Володимирівна надала роз’яснення з питань нових  норм харчування в закладах освіти відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» та вимог Санітарного регламенту для закладів дошкільної та загальної середньої освіти. Нинішній етап реформи шкільного харчування потребує активізації процесу впровадження керівниками закладів освіти змін, внесених до нормативно-правової бази організації шкільного харчування, які набувають чинності з 1 січня 2022 року.

Головний спеціаліст відділу безпеки харчування продуктів та ветеринарної медицини Маслєнікова Анжеліка Вікторівна звернула увагу на Методичні настанови щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних  точках закладах світи. Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви. Було наголошено що важливим є те, щоб ця система дійсно працювала та була ефективною, а не була тільки на папері.

Спеціалістами Держпродспоживслужби надано рекомендації, відповіді на поставлені питання щодо організації безпечного харчування в закладах освіти. 

Обміркувати
Додати коментар
Коментарі (0)
Прокоментувати
оновити, якщо не видно коду

Шаблоны DleФотошоп ОнлайнБуксы для заработкаМониторинг игр с выводом денег