УВАГА! КОНКУРС!

23 лютого 2023, Четвер
133
0

Оголошення 

про проведення конкурсу 

з визначення опорного закладу  освіти 

серед закладів загальної середньої освіти Саф’янівської сільської ради


Конкурс  проводиться відповідно до Умов проведення конкурсу з визначення опорного закладу освіти серед закладів загальної середньої освіти Саф’янівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, затверджених рішенням  сесії Саф’янівської сільської ради  від  22.02.2023 року  № 3808-8.

Умови проведення конкурсу з визначення опорного закладу освіти 

серед закладів загальної середньої освіти Саф'янівської сільської ради Ізмаїльського району 

Одеської області 

І. Загальні положення

1. Дані Умови визначають порядок проведення конкурсу на визначення опорного закладу освіти, який не має у своєму складі філій, але здійснює підвезення  здобувачів освіти  та працівників  закладу освіти (далі - Конкурс).

2. Конкурс проводиться з метою створення умов для комплексної оптимізації і модернізації системи загальної середньої освіти Саф'янівської сільської територіальної громади, забезпечення рівного доступу до якісної освіти, організації профільного навчання, поглибленого вивчення учнями предметів незалежно від місця проживання, концентрації та ефективного використання наявних ресурсів, спрямування їх на задоволення освітніх потреб здобувачів освіти, підготовки конкурентоспроможного випускника сучасної школи. Опорний заклад освіти - це заклад загальної середньої освіти, що має зручне розташування для підвезення дітей з інших населених пунктів, забезпечений кваліфікованими педагогічними кадрами, має сучасну матеріально-технічну і навчально-методичну базу та спроможний забезпечувати на належному рівні здобуття профільної освіти. Кількість здобувачів освіти опорного закладу освіти повинна становити не менше 200 осіб. 

3. Основним завданням Конкурсу є виявлення ефективної моделі діяльності опорного закладу, що забезпечує умови для рівного доступу до якісної освіти, підвищення її якості, підтримку творчо працюючих педагогічних колективів, зміцнення матеріально-технічної бази закладів, визначення кращих проектів опорних закладів.

4. Проведення Конкурсу забезпечує конкурсна комісія з визначення опорного закладу освіти серед закладів загальної середньої освіти Саф'янівської сільської  ради (далі – Комісія), кількісний та персональний склад якої затверджується рішенням сесії Саф'янівської сільської ради.

5. Організаційне та матеріально-технічне забезпечення проведення Конкурсу здійснює управління освіти Саф'янівської сільської ради


ІІ.  Права та обов’язки конкурсної Комісії

1. Конкурсна Комісія (далі – Комісія) у своїй роботі керується і діє на підставі законодавства України та у відповідності до умов проведення Конкурсу, працює на громадських засадах.

Формою роботи Комісії є засідання. Роботу Комісії організовує її голова.

 2.  До завдань Комісії належать:

  • розгляд пропозицій учасників Конкурсу, визначення їх відповідності умовам проведення Конкурсу;
  • прийняття рішення за результатами роботи;
  • підготовка висновків з визначення опорного закладу.

 3. Комісія має право:

  • перевірити достовірність наданої учасниками Конкурсу інформації;
  • відмовити претенденту в участі у Конкурсі на підставі невідповідності вимогам Конкурсу.

   4. Комісія зобов’язана:

  • створити рівні умови участі для всіх учасників Конкурсу;
  • забезпечити прозорість та об’єктивність проведення Конкурсу.

    5. Голова Комісії:

  • керує діяльністю Комісії;
  • проводить її засідання, головує на них;
  • організовує роботу конкурсної Комісії і відповідає за виконання покладених на неї функцій;
  • організовує підготовку до розгляду матеріалів, поданих для участі в Конкурсі;
  • підписує документи Комісії від її імені.

   6. Учасники Комісії мають право:

  • брати участь у виробленні, прийнятті і реалізації рішень Комісії;
  • вносити до Комісії свої пропозиції;
  • отримувати інформацію з питань діяльності Комісії.

    7. Учасники Комісії зобов’язані:

  • використовувати свій професійний досвід та знання для досягнення мети і завдань Конкурсу;
  • діяти в інтересах Конкурсу, виконувати обов’язки сумлінно та неупереджено;
  • брати участь в організаційних заходах, пов’язаних з проведенням Конкурсу;
  • надавати необхідну інформацію про Конкурс усім зацікавленим особам, за винятком конфіденційної інформації;
  • уникати конфлікту інтересів;
  • виконувати інші обов’язки, що можуть виникнути при підготовці Конкурсу.

 8. Засідання Комісії є правомочним, якщо на ньому присутні не менше двох третин її складу.


 ІІІ Порядок проведення Конкурсу


1. Учасниками Конкурсу є заклади загальної середньої освіти, засновником яких є   Саф'янівська сільська рада. 


2. Конкурс проводиться у два етапи:


 І етап – підготовчий, на якому здійснюється подання заявок відповідними закладами загальної середньої освіти громади на участь у Конкурсі до  секретаря Конкурсної комісії. Строк подачі заявок становить не більше 20  робочих днів з дня оголошення конкурсу;

ІІ етап – основний, на якому проводиться Конкурс і визначається переможець Конкурсу (опорний заклад). Строк визначення опорного закладу становить не більше 10  робочих днів з дня закінчення подачі заявок.

 

  3. Для участі у І етапі керівнику закладу загальної середньої освіти необхідно подати до секретаря Конкурсної комісії заявку, до якої додаються такі матеріали: 

   1) опис моделі опорного закладу освіти (до 10 сторінок), який відповідає  вимогам   постанови  Кабінету Міністрів України від 19 червня 2019 року № 532;

    2)  презентація закладу освіти на доступних носіях.


  Матеріали Конкурсу повинні містити обов'язкову інформацію: 


  – створення нового освітнього простору та безпечного середовища;

 – загальна демографічна ситуація, відомості про орієнтовну кількість учнів, які будуть навчатися в опорній школі (окремо вказати проєктну потужність опорного закладу);

 – наявність сучасної матеріально-технічної бази (належним чином обладнаних фізкультурно-спортивних об’єктів, кабінетів природничо – математичного циклу та іншого спрямування, лабораторій, навчальних майстерень, їдальні (вказати кількість посадочних місць), внутрішніх туалетів для учнів, комп’ютерного і мультимедійного обладнання, швидкісного доступу до Інтернету, створення умов для навчання дітей з обмеженими можливостями);

– результати зовнішнього незалежного оцінювання, моніторингових досліджень, учнівських олімпіад з навчальних предметів, конкурсу-захисту робіт членів Малої академії наук, інших конкурсів та змагань, участь в проєктах (за три останні роки); 

– мережа класів, їх наповнюваність та перспектива розвитку;

– укомплектування бібліотечного фонду підручниками, науково-методичною, художньою та довідковою літературою, електронними підручниками, ліцензованим програмним забезпеченням;

– організація профільного навчання, використання варіативної частини робочого навчального плану; 

– організація інклюзивного навчання при наявності дітей з особливими потребами;

– рівень забезпечення кваліфікованими педагогічними кадрами, якісний склад та досягнення педагогічного колективу; 

- наявність та зручність автомобільних доріг з твердим покриттям для забезпечення безпечного підвезення здобувачів освіти і педагогічних працівників до місця навчання, роботи та місця проживання, відомості про прогнозовану кількість учнів, які будуть підвозитися до опорного закладу освіти з інших шкіл;

- конкурсні  матеріали оформлюються в одному примірнику комп'ютерним набором, Times New Roman 14, інтервал 1. Обов'язково  додається  електронна версія  у текстовому   редакторі Word.

4. Оголошення про Конкурс, Умови Конкурсу та подані на Конкурс матеріали розміщуються на офіційних сайтах Саф'янівської сільської ради та Управління освіти Саф'янівської сільської ради. 

 

ІV Визначення переможця Конкурсу (опорного закладу): 

1. Визначення переможця Конкурсу проводиться на основі Критеріїв оцінювання матеріалів, поданих на  конкурс з визначення опорного закладу освіти, що додаються до Умов проведення конкурсу.

2. Подані матеріали на Конкурс оцінюються за критеріями (максимальна кількість балів за одним критерієм – 10 балів, мінімальна кількість балів – 0 балів). Кінцевим результатом оцінювання за кожним критерієм є середній бал, отриманий від членів комісії. Переможцем конкурсу, на визначення опорного закладу освіти Саф'янівської сільської ради стає заклад, який набирає максимальну кількість балів. У разі наявності одного закладу – кандидата, який відповідає умовам конкурсу, подав всі документи та за наявності позитивного висновку конкурсної комісії, такий заклад може бути визнаним переможцем конкурсу.

Підсумки Конкурсу підбиваються за загальною сумою балів за кожним критерієм.

3. Рішення Комісії з визначення переможця Конкурсу ухвалюється шляхом відкритого голосування простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів Комісії.

4. Рішення Комісії з визначення переможця конкурсу оформлюється протоколом, який підписується усіма присутніми на засіданні членами конкурсної комісії.

5. Рішення Комісії про визначення опорного закладу освіти подається до Саф'янівської сільської ради для прийняття рішення про визначення опорного закладу освіти протягом трьох робочих   днів з дня його прийняття. 

6.  Інші питання, що не врегульовані цими Умовами, визначаються чинним законодавством.

Критерії оцінювання матеріалів,

поданих на конкурс щодо визначення опорного закладу освіти

серед закладів загальної середньої освіти Саф'янівської сільської ради 

з/р

Назва критерію

Оцінка по критеріях

5 балів

10 балів

1

Кількість шкіл, з яких підвозитимуться учні до опорного закладу

Дві

Більше двох

2

Кількість учнів в опорному закладі (без врахування учнів інших шкіл)

180-199 осіб

200 осіб і більше

3

Кількість класів на паралелі

Один

Два і більше

4

Середня наповнюваність класів

11-17 осіб

Більше 17 осіб

5

Кількість дітей, які планується підвозити до опорного закладу освіти з інших населених пунктів

20- 50 учнів

Більше 50 учнів

6

Протяжність маршрутів перевезення учнів до опорного закладу 

Більше 10 км

10 км і менше

7

Тривалість маршруту в одну сторону 

Більше 15 хв.

До 15 хв.

8

Використання проєктної потужності закладу

До 50%

Більше 50%

9

Кількість профілів в опорному  закладі

Один 

Два і більше

10

Наявність предметних гуртків, факультативів у опорному закладі

1-4

Більше 4

11

Кількість випускників 11-х класів, які склали ЗНО на 160 і більше балів

20 - 40%

40% і більше

12

Кількість переможців та призерів предметних олімпіад, конкурсу МАН, інших конкурсів та спортивних змагань від загальної кількості учнів школи

(за 3 останніх роки)

20 - 50%

Понад 50%

13

Якісний склад педагогів (вища та перша кваліфікаційна категорія, педагогічні звання)

30 - 50%

Більше 50%

14

Наявність навчальних кабінетів

 

 

фізики

Наявні, але не паспортизовані

Так

хімії

Наявні, але не паспортизовані

Так

біології

Наявні, але не паспортизовані

Так

географії

Наявні, але не паспортизовані

Так

інформатики

Наявні, але не паспортизовані

Так

математики

Наявні, але не паспортизовані

Так

навчальних майстерень

Наявні, але не паспортизовані

Так

15

Наявність спортивної зали 

Наявна, але не паспортизована

Так

16

Наявність мережі Wi-Fi з безоплатним доступом

Не для усіх учасників освітнього процесу

Наявний для всіх учасників освітнього процесу

17

Наявність швидкісного Інтернету

Від 50 до 100 Мбіт

100 Мбіт і більше

18

Наявність бібліотеки з книгосховищем та читальною залою

Відсутня одна із складових

Наявні

19

Наявність шкільної  їдальні (кількість посадкових місць, наявність сучасного технологічного обладнання, холодної та гарячої проточної води)

Один з показників відсутній

Так

20

Наявність актової зали

Немає або в пристосованому приміщенні

Є

21

Організація інклюзивного навчання при наявності дітей  з особливими освітніми потребами (наявність укомплектованої ресурсної кімнати)

Укомплектована на 50%

Так

22

Наявність електронних підручників та ліцензованого програмного забезпечення, електронних журналів, щоденників

Відсутня одна із складових

Наявні

23

Прозорість та інформаційна відкритість закладу освіти (наявність веб-сайту, сторінок в соціальних мережах, оновлення, дієвість)

Наповнюваність до 80%

Наповнюваність більше 80%

24

Наявність єдиної платформи для організації навчання дітей з використанням дистанційних технологій 

Частково 

Наявна 

25

Участь у різноманітних проєктах

Один 

Більше одного 

26

Стратегія розвитку закладу 

Частково

Повна

27

Наявність у закладі укриття

Дозволяє організувати освітній процес у змішаній формі

Дозволяє організувати освітній процес очно

 

Заявки приймаються в управлінні освіти Саф’янівської сільської ради (м. Ізмаїл, проспект Незалежності, 69, кабінет 206).

Строк подання документів для участі у конкурсному відборі становить 20 робочих днів з дня оголошення Конкурсу (з 23.02. 2023 р. по 22.03.2023 р.).

 

Обміркувати
Додати коментар
Коментарі (0)
Прокоментувати
оновити, якщо не видно коду

Шаблоны DleФотошоп ОнлайнБуксы для заработкаМониторинг игр с выводом денег