УВАГА! Важлива інформація!

19 червня 2023, Понеділок
89
0
      Рекомендації населенню щодо профілактики гострих кишкових інфекцій від Дунайського басейнового відділу відокремленого підрозділу санітарної охорони територій та на видах транспорту ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ».
     З настанням літа зростає ризик захворюваності на гострі кишкові інфекції. В поточному році цей ризик підвищується в рази у зв’язку з реальною загрозою виникнення епідускладнень біологічного, хімічного та радіологічного характеру внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС через забруднення води поверхневих водойм, в т.ч. Чорного моря, а також зростанням кількості внутрішньо-переміщених осіб на території Ізмаїльського району з підтоплених територій.
       У зв’язку з цим надаємо рекомендації населенню щодо профілактики гострих кишкових інфекцій:
1. Вживайте тільки воду гарантованої якості, краще бутильовану або свіжокип’ячену охолоджену.
2. Овочі, фрукти, ягоди, зелень перед вживанням добре промивати під проточною водою гарантованої якості.
3. Не вживайте сиров’ялену або малосолену рибу, виловлену в водоймах, які можуть бути потенційно-забрудненими (р.Дунай).
4. Не використовуйте воду з водойм для пиття, миття посуду, овочів.
5. Не купайтеся в водоймах, які можуть бути забрудненими.
6. Швидкопсувні продукти (молочні, м’ясні, рибні, кремові) зберігати при температурі не вище +4, +80С та дотримуватись термінів зберігання.
7. Молочні, кисло-молочні продукти домашнього виготовлення, придбані на ринках, перед вживанням піддавати термічній обробці.
8. Не вживати в їжу сирі яйця. Перед приготуванням яєць ретельно промивайте їх під проточною водою.
9. Дотримуйтесь поточності технологічних процесів приготування страв.
10. Мийте руки з милом перед їжею, приготуванням їжі, годуванням маленьких дітей, після відвідування туалету та після приходу додому.
11. При появі симптомів гострої кишкової інфекції (блювання, болі в животі, діарея, може бути підвищення температури) звертайтеся за медичною допомогою, не займайтеся самолікуванням!
Обміркувати
Додати коментар
Коментарі (0)
Прокоментувати
оновити, якщо не видно коду

Шаблоны DleФотошоп ОнлайнБуксы для заработкаМониторинг игр с выводом денег