Вітаємо з початком нового навчального року!

01 вересня 2023, П'ятниця
10
0


            Шановні колеги! Я рада вітати вас з початком навчального року!

    На превеликий жаль новий навчальний рік розпочинається в умовах воєнного стану, причому вже і нам прийшлося пізнати що таке атаки дронів і руйнування інфраструктури. Але освітяни витримали всі виклики минулого навчального року, гідно підготували свої школи, дитячі садочки, до нового навчального року. Це мовить про те, що ми стали більш мужніми, сильнішими, витривалішими, міцнішими. Я впевнена, що цей навчальний рік ми витримаємо також  і дасть Бог, закінчимо з Перемогою у мирний час.

   Законом 2136 на профспілки був покладений обов’язок здійснення контролю за дотриманням трудового законодавства в умовах воєнного часу. Це серйозне завдання, тому що починаючи з 24 лютого 2022 року законодавство постійно змінювалось і продовжує змінюватися. Запроваджувалися нові закони, призупинялися дії окремих статей певних законів і все це потрібно було охопити, роз’яснити. Крім того виникало  дуже багато питань пов’язаних знову ж таки з воєнним станом: 

  • ü ЯК оплачувати працю працівників, які виїхали за кордон, 
  • ü як їх атестувати, 
  • ü що робити з працівниками мобілізованими до лав ТРО чи збройних сил України
  • ü чи платити чи не платити відпустки
  • ü кількість днів відпустки 24 чи 56 днів

  Тобто проблемних питань було дуже і дуже багато. Тому наша профспілкова організація разом з управлінням освіти – нашим головним соціальними партнером при підтримці Одеської профспілкової організації, Центрального комітету, міністерств освіти, соціальної політики, економіки провели велику консультаційну роботу, роз’яснення, які стали в нагоді не тільки нашим педагогам, працівникам, але й керівникам закладів.

   Крім цього всі наші профспілкові організації, всі заклади освіти  стали своєрідними волонтерськими центрами для підтримки військових на фронті. Готували їжу для військових, пекли пиріжки, направляли воїнам продукти харування, смаколики, медикаменти, плели сітки, в’язали шкарпетки… Буквально щоденно, щомісячно перераховували донати на підтримку ЗСУ.

    Не залишалися без уваги наших організацій жодна біда наших спілчан, а також освітян з інших областей. Так влітку за ініціативою Одеського обкому профспілки було зібрано більше мільйона гривень для освітян Херсонської області, які втратили домівки після руйнування Каховської ГЕС. І наш вклад в цю допомогу суттєвий.  Кожна  профспілкова організація внесла свій посильний вклад в цю справу. 

   Наразі готуємо збір коштів для допомоги одеському будинку вчених, який нещодавно постраждав при ракетних обстрілах Одеси.

   Сьогодні, на порозі нового навчального року я хочу подякувати всім вам, мої дорогі спілчани, кожному технічному працівнику, педагогам, бібліотекарям, керівникам за те, що ви гідно робили свою справу, були на своєму робочому місці, робили можливе і неможливе, в тих тяжких умовах. 

   Я вдячна вам за те, що ви були лояльними і терпеливими до тих негараздів, до тих викликів, до того погіршення умов, які нажаль відбувались  в цих   військових умовах: ви багато пройшли, відключення світла, холодні батареї, Деякі працівники були на простої увесь навчальний рік, підвищення заробітної плати не відбувається вже третій рік…

   Але знаєте, спілкуючись з людьми, навіть в цих умовах більшість з вас готові потрепіти, пережити все, але тільки щоб скоріше настала перемога і довгоочікуваний мир.

  Окремо хочу подякувати своїм колегам, головам профспілкових комітетів. Це нелегка ноша виконувати на громадських засадах профспілкову роботу, яка не помітна загалу, 

 Низький уклін вам шановні колеги і нехай наше звітне бажання – Перемога скоріше здійсниться. Тримаймося! Слава Україні!

Обміркувати
Додати коментар
Коментарі (0)
Прокоментувати
оновити, якщо не видно коду

Шаблоны DleФотошоп ОнлайнБуксы для заработкаМониторинг игр с выводом денег