Адаптація першокласників Саф’янського ЗЗСО

31 жовтня 2022, Понеділок
119
0
      Процес адаптації до закладу освіти у всіх першокласників проходить по-різному. Від результатів проходження цього періоду, від уміння пристосуватись до нових навчальних умов залежить подальша успішність школяра, його соціальний статус у класному колективі. 
      Протягом вересня-жовтня 2022р. у Саф'янському закладі практичним психологом Бондаренко І.В. у 1 класі були проведені групові діагностичні та розвивальні заняття «А я вже школяр-першокласник!» Найцікавішими вправами були «Долоньки», «Фантазер», «Я - школяр», «Я – не я», а найбільш емоційною  та творчою гра «Будуємо школу». Підсумком  зустрічей стала діагностична робота,  що дала змогу першокласникам емоційно відпочити, уявити та намалювати незвичайну школу звірів.
     Діагностична робота допомагає визначити рівень розвитку, сенсомоторики, саморегуляції, наявність тривожності та адаптованість школярів.  Розвивальна ж приносить емоційне задоволення та допомагає пришвидшити процес адаптації. Результати діагностичної роботи допоможуть педагогам у плануванні навчальної та виховної діяльності, а батьки зможуть дізнатися про рівень підготовки дітей до школи.  
                                                     Практичний психолог Бондаренко І.В.


Обміркувати
Додати коментар
Коментарі (0)
Прокоментувати
оновити, якщо не видно коду

Шаблоны DleФотошоп ОнлайнБуксы для заработкаМониторинг игр с выводом денег