Відзначення Дня толерантності в Саф’янському ЗЗСО

17 листопада 2021, Середа
217
0


16 листопада в усьому світі відзначається Міжнародний день толерантностіУ рамках відзначення цього свята та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, принципів терпимості в усіх учасників освітнього процесу  у Сафянському закладі для здобувачів освіти 2-А, Б та 3Б класів практичним психологом Бондаренко І.В. проведено тренінг  «Назустріч толерантності»,  соціальним педагогом Степановою Р.І.  «Толерантність врятує світ».        

Школярі ознайомилися з історією свята, значенням слова «толерантність», переглянувши відео «Міжнародний день толерантності»Гра «Магніт» допомогла розділити риси характеру на позитивні й негативністворити толерантний та інтолерантний світ. Притча «Крапелька милосердя» наповнила дитячі серця повагою та милосердям до людей з особливими освітніми потребами. Діти взяли участь у вправах «Ми – рівні», «Рожеві окуляри», де навчалися ввічливості та вмінь робити компліменти, бачити один в одному тільки добре. Розучування мирилки «Я сваритися не хочу» визвало найбільше емоцій«Віночок толерантності» дав змогу представити свої найкращі риси, а кульмінаційним моментом стала проєктна робота «Україна толерантна». Учні створили свою країну з тих рис, що допоможуть українцям жити в мирі та злагоді. Цікавими формами роботи були: вправи «Бартер», «Асоціативний ряд», «Картопля», «Квітка - толерантності», повчальні притчі  про аксакала та «Лебеді».

Проведені заняття допомогли учням зрозуміти, що значить бути толерантним, що лежить в основі співчуття та співпереживання, сприяли формуванню толерантного ставлення до людей та сприймати їх такими, якими вони є. Нагадало про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етносу або кольору шкіри. Підводячи підсумок заняття, школярі на стікерах писали про цінності, які візьмуть із собою в життя. 

Міжнародний День толерантності – чудова нагода допомогти дітям зрозуміти інших, привідкрити завісу заборонених тем та розвинути людяність. Це не просто формальна подія для підвищення загальної обізнаності, а дієвий інструмент, що сприяє створенню здорової психологічної атмосфери у класі та запобіганню насилля.

Практичний психолог Бондаренко І.В.

соціальний педагог Степанова Р.І.

 І.В.

Обміркувати
Додати коментар
Коментарі (0)
Прокоментувати
оновити, якщо не видно коду

Шаблоны DleФотошоп ОнлайнБуксы для заработкаМониторинг игр с выводом денег