Всеукраїнський Тиждень права в Багатянському ЗЗСО

12 грудня 2022, Понеділок
114
0
     10 грудня міжнародна спільнота відзначає День прав людини (Human Rights Day). Саме у цей день в 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини. Загальна декларація прав людини є видатним документом в історії людства. Цим документом закріплено, що права людини – невід’ємний елемент людської особистості і людського буття. Загальною декларацією прав людини започатковано процес створення системи міжнародних стандартів у галузі прав людини, набуття ними універсального характеру.
     Згідно річного плану виховної роботи протягом 05.12. – 09.12. в Багатянському закладі загальної середньої освіти було організовано та проведено Всеукраїнський Тиждень права. Протягом тижня класними керівниками були проведені бесіди та години спілкування на теми: “Права людини”, “Я дитина і маю права”, “Мої права та обов’язки”.
     Вчитель історії Генова Н.Г. провела з учнями 8Б класу виховну годину «Декларація прав дитини. Проблема дитинства в світі та в Україні». З учнями 8А класу провела правовий турнір «Молодь і діалог заради миру», а з учнями 9А класу Наталія Георгіївна провела круглий стіл «Органи державної влади в Україні. Місцеве самоврядування в Україні». Всеукраїнській урок ,,Права людини" було проведено з учнями - 9Б класу.
    В шкільній бібліотеці протягом тижня учні школи могли ознайомитися з цікавою підбіркою літератури та публікацій на тему «Всеукраїнський тиждень права», що підготувала бібліотекар Картелян Г.Г.
     Вчитель початкових класів Делі А.П. провела з учнями 3 класу урок-подорож «Великі права маленької дитини». Учасники уроку подорожували правовим потягом. Побували на станції " Правова", дивилися у " чарівну скриньку" і кожен бачив себе як на людину, що є найціннійшим скарбом на цій Землі. Далі діти познайомились з Основним законом нашої держави- Конституцією України. Побували на станції "Казкова". Діти розбирали ситуації, в яких були порушено права казкових героїв. Діти дізналися і про свої обов'язки. Ще вони побували на станції " Ігрова", де вчитель перевірила, чи знають діти права дитини.
    На станції " Заключна" учні обвели свої долоні і написали ,які права вони вважають найголовнішими для себе і написали побажання нашій країні. Всі діти обрали найголовнішим – це ПРАВО НА ЖИТТЯ, а країні - миру, незалежності, щоб швидше закінчилась війна.


Обміркувати
Додати коментар
Коментарі (0)
Прокоментувати
оновити, якщо не видно коду

Шаблоны DleФотошоп ОнлайнБуксы для заработкаМониторинг игр с выводом денег