Безпритульні тварини, хто вони-друзі чи вороги?

10 лютого 2024, Субота
34
0
Якщо Ви раптом на вулиці зустрілися з незнайомою твариною  запам’ятате наступне:
  • Не наближайся і не намагайся  торкнутися незнайомої тваринки. Ти можеш її налякати, а вона у відповідь може завдати тобі шкоди.
  • Вулицями бігає багато безпритульних собак. Пам’ятайте,  що ці тварини часто хворі, їх укуси можуть спричинити  захворювання на сказ. Якщо вас вкусить собака, негайно зверніться до лікаря.
  • Якщо ж ти, наприклад, зустрів на вулиці незнайому собаку чи зграю собак,  і вони дивляться у твій бік, перше, що треба зробити –  не рухатися у бік тварин.  Головне,  не панікуй,  не махай руками, не зли тварин і різко не втікай. Цим ти можеш роздратувати собак і вони поженуться за тобою. Намагайся обережно йти в протилежний бік або залізти на дерево чи сховатися.
  • Собака по своїй природі мисливець, тому ніколи не тікайте від нього, бо він може подумати, що вас треба ловити і побіжить за вами. Навіть якщо ви боїтесь собаки, не показуйте йому цього, бо собака не терпить боягузів і може вкусити вас.
  • Не годуйте чужих собак і не зачіпайте їх під час їжі або сну – вони можуть розгніватись.   Ніколи не давайте собаці їжу з руки – він може ненароком вас вкусити за руку.
  • Ніколи не кричіть на собак, не дражніть їх, навіть коли ті перебувають за парканом – розлючений пес може перескочити і дуже високу загородь та й поквитатися зі своїм кривдником.
  • Коти – маленькі, гарненькі, лагідні тварини. Але й вони можуть бути небезпечні, адже вони мають гострі пазурі та зуби. Тому, щоб не отримати подряпини рук та обличчя і більш тяжкі травми, запам’ятайте такі правила:
– не можна тягати кота за хвіст або спеціально наступати на нього;
– не можна тягати кота за вуса і вуха;
-не можна гладити кота проти хутра;
– не можна лякати кота.
  • Укус кота набагато небезпечніший від укусу собаки, бо в слині кота містяться небезпечні для організму людини бактерії. При потраплянні їх у кров (навіть при подряпинах) у людини може виникнути складне запалення рани з підвищенням температури тіла до 40°.
Обміркувати
Додати коментар
Коментарі (0)
Прокоментувати
оновити, якщо не видно коду

Шаблоны DleФотошоп ОнлайнБуксы для заработкаМониторинг игр с выводом денег