Чи мають право батьки забирати дітей із закладу освіти під час повітряної тривоги?

23 листопада 2023, Четвер
12
0
     Відповідно до ч. З ст.55 Закону України "Про освіту" батьки здобувачів освіти зобов’язані:
дбати про фізичне і психічне здоров’я дитини, сприяти розвитку її здібностей, формувати навички здорового способу життя.
      Держава надає батькам здобувачів освіти ДОПОМОГУ у виконанні ними своїх обов’язків, захищає права сім’ї. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування мають поважати право батьків виховувати своїх дітей відповідно до власних релігійних і філософських переконань, а суб’єкти освітньої діяльності мають враховувати відповідні переконання під час організації та реалізації освітнього процесу, що не повинно порушувати права, свободи та законні інтереси інших учасників освітнього процесу (ч. 4 ст. 55 Закону України "Про освіту").
      Отже, батьки зобов'язані дбати про фізичне і психічне здоров’я дитини, тим самим усвідомлювати ступінь відповідальності за неналежне виконання своїх обов'язків, які спричинили настання небажаних наслідків.
Держава надає батькам ДОПОМОГУ у реалізації їх батьківських прав і обов'язків. В даному випадку, держава потурбувалася про функціонування безпечного місця в закладі освіти під час повітряної тривоги, а батьки самі приймають рішення щодо перебування чи неперебування дитини в укритті.
 "ДОПОМОГА" не може бути розцінена як "ПРИМУС".
     Заклад освіти має право відповідно до заяви батьків ОСОБИСТО батькам передати дитину із закладу освіти під час повітряної тривоги.
     Дане правило має бути зазначено у внутрішніх документах закладу освіти та оприлюднено для ознайомлення батьками.
 
Обміркувати
Додати коментар
Коментарі (0)
Прокоментувати
оновити, якщо не видно коду

Шаблоны DleФотошоп ОнлайнБуксы для заработкаМониторинг игр с выводом денег