Місячник пожежної безпеки Саф’янського закладу дошкільної освіти «Золотий ключик»

23 лютого 2022, Середа
192
0

 На виконання листів Управління освіти Саф’янівської сільської ради Ізмаїльського району № 01/01-18/130 від 31.01.2022 та Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації  від 27.01.2022 № 195/01-45/2-22 щодо проведення щорічного Місячника пожежної безпеки: «ПОЖЕЖАМ-НІ!!!» в Саф’янському закладі дошкільної освіти «Золотий ключик» було проведено ряд заходів з пожежної безпеки з 01.02.2022р. по 23.02.2022р.

Метою проведення «Місячника з пожежної безпеки» є  поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя; формування у кожного вихованця активної життєвої позиції щодо власного життя та власної безпеки, озброєння його знаннями та навичками безпечної поведінки вдома, на вулиці, у дитячому садку, тощо, збереження та зміцнення здоров’я, формування здорового способу життя дошкільнят; вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров’я під час пожежі.

На основі загального плану проведення «Місячника з пожежної безпеки» вихователі всіх вікових груп   провели тематичні заняття, дидактичні, сюжетні, театралізовані, конструктивно-будівельні ігри з елементами безпеки життя, читання творів художньої літератури відповідної тематики, аналіз небезпечних ситуацій та правила поведінки.

Дидактичні ігри: "Виклик пожежної безпеки" (дали дітям знання про виклик пожежників та їх працю, закріпили номер 101), "Сірник друг – сірник ворог" (ознайомлювали дітей з властивостями сірника, уточнювали знання дітей про небезпечні ситуації і правила поведінки з сірниками), "Що зайве?" (уточнювали знання дітей про найпростіші прилади для пожежогасіння).

Під час підготовки до «Місячника пожежної безпеки» проведено ряд заходів:

-  перевірено  стан пожежних щитів та пожежного обладнання;

-  перевірено наявність інструкцій, пам’яток з питань безпеки життєдіяльності і правил надання першої допомоги постраждалим від нещасних випадків;

-  оформлено куточок «Безпека дитини».

Дошкільний   заклад  укомплектовано вогнегасниками, створено пожежний куточок з первинними засобами пожежогасіння: піском, відрами, лопатами, багром. В кожному приміщенні присутні плани зі схемами евакуації. У закладі постійно здійснюється контроль стану електрообладнання та електромережі, а також кухонних плит.

В ході місячника були проведені інструктажі персоналу ЗДО за правилами пожежної безпеки та правилами проведення евакуації у разі пожежі. 

Обміркувати
Додати коментар
Коментарі (0)
Прокоментувати
оновити, якщо не видно коду

Шаблоны DleФотошоп ОнлайнБуксы для заработкаМониторинг игр с выводом денег