Перший "Клас безпеки" в Саф'янівській громаді відкрито!

23 грудня 2022, П'ятниця
461
0
    

   Сьогодні, 23 грудня,  в Ларжанському закладі загальної середньої освіти відбулось  урочисте відкриття першого в громаді «Класу безпеки», на якому були присутні Саф’янівський сільський голова Наталія ТОДОРОВА, начальник управління освіти Саф’янівської сільської ради Тетяна ЯКИМЕНКО, начальник ВОНПР та ЗЦЗ Ізмаїльського району РУ ГУ ДСНС України в Одеській області Ганна ПОДАРУЄВА,  провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Ізмаїльського району РУ ГУ ДСНС України в Одеській області Вікторія КУРАШОВА, начальник відділу дошкільної та позашкільної освіти управління освіти Саф’янівської сільської ради Ольга КІОСЄВА.

    Основною метою створення «Класу безпеки» передбачено посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, формування в учнів здоров’язбережувальних компетентностей, знань правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, надання домедичної допомоги.

    Директор Ларжанського ЗЗСО Світлана РУДАКОВА презентувала  тематичні зони класу, які  практично допоможуть  пояснити дітям основні правила безпечної поведінки. Розташування усіх зон, а саме пожежної безпеки, домедичної допомоги, дорожнього руху, безпеки життєдіяльності у різних сферах життя, мінної безпеки та правил поведінки під час воєнного стану, ігрової та психологічного розвантаження, дозволять практично пояснити дітям основні правила безпечної поведінки і швидко опанувати алгоритми дій у різних надзвичайних ситуаціях. Усі локації інтерактивні, забезпечені інформаційними матеріалами, муляжами, інвентарем для домедичної допомоги, спецодягом.

    Першими  відвідувачами «Класу безпеки» були учні 6 класу у супроводі класного керівника Тетяни Пагул, яка спільно з предстаниками ДСНС провела виховний захід «Подорож країною Безпеки». Для дітей це був сюрприз, вони були в захваті від побаченого, від безпосередньої участі, з цікавістю переходили від одного етапу до іншого. На жаль багаторазові сигнали повітряної тривоги не дозволили його завершити в межах кабінету. Однак, діти  продемонстрували обізнаність та відпрацьований до автоматизму алгоритм дій під час сигналу «Повітряна тривога».

     Це перший такий  клас у громаді і це важливо, що він запрацював. У 2023 році планується відкриття таких класів у всіх школах громади. Тримаємо освітянський фронт заради життя і безпеки наших дітей!

Обміркувати
Додати коментар
Коментарі (0)
Прокоментувати
оновити, якщо не видно коду

Шаблоны DleФотошоп ОнлайнБуксы для заработкаМониторинг игр с выводом денег