Реформа шкільного харчування триває

27 березня 2024, Середа
21
0

     Однією з передумов організації якісного харчування дітей у закладах освіти є забезпечення закладів освіти достатнім штатом кваліфікованих працівників, які якісно та безпечно організовують харчування і сприяють формуванню в учнів здорових харчових звичок.
     З цією метою створюються кулінарні хаби — це навчально-практичні центри на базі закладів професійно-технічної освіти, що здійснюють підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації кухарів.
    26 березня 2024 року начальник відділу загальної середньої освіти управління освіти Саф’янівської громади Ірина Павленко та головний спеціаліст відділу дошкільної та позашкільної освіти управління освіти Саф’янівської громади Інна Руснак взяли участь в урочистому відкритті  другого в Одеській області кулінарного хабу на базі закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Дунайський центр професійної освіти» м. Ізмаїл, який забезпечено відповідними фахівцями та сучасним обладнанням.
     Наразі, у рамках реформи шкільного харчування 24 працівники шкільних харчоблоків Саф’янівської громади підвищують свій професійний рівень в Дунайському центрі професійної освіти. Кухарі закладів загальної середньої освіти громади опановують технологію приготування нових страв відповідно до оновленого меню, беруть участь в майстер класах із приготування страв на новому сучасному обладнанні.
    Незважаючи на воєнний стан, наші діти навчаються, здобувають знання. Якісне і безпечне харчування школярів – необхідна умова їх здорового розвитку і ми, дорослі, повинні забезпечити всі умови для цього.





Обміркувати
Додати коментар
Коментарі (0)
Прокоментувати
оновити, якщо не видно коду

Шаблоны DleФотошоп ОнлайнБуксы для заработкаМониторинг игр с выводом денег