90-ті роковини пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр…

28 листопада 2022, Понеділок
143
0

Щорічно в четверту суботу листопада в Україні та світі вшановують пам'ять жертв Голодоморів. 2022 року це вже 90-ті роковини цієї жахливої сторінки історії України.

Цього року вшанування пам'яті жертв сталінського режиму відбулося під час повномасштабної війни Росії проти України. Знову проти українців росіяни застосовують геноцидні практики. Адже Росія в цій війні переслідує ту саму мету, що й під час Голодоморів — знищити українську ідентичність і націю. Трагічні події сьогоднішнього дня наочно показують нам всім, що дуже важлива жива пам'ять всіх жертв.

В Багатянському ЗЗСО були проведені тематичні пам’ятні заходи.

Класні керівники Маджарова Т.М., Переверза М.В.,вчителі історії Лупу А.П., Генова Н.Г., педагог-організатор Дамаскін Ю.А., бібліотекар школи Картелян Г.Г. підготували та провели уроки пам’яті, бібліотечні уроки, присвячені пам’яті загиблих під час голодомору 1932-1933 рр. Для учнів була оформлена виставка літератури, підготовлений лепбук «Голодомор – біль серця України», інформаційний айстопер «Чорні роки ХХ століття…».Учні 4-а класу відвідали пам’ятник жертв Голодомору, що розташований в центрі села Багате. Діти поклали квіти та запалили свічу пам’яті. Учениця 10 класу Шишман Ангеліна та учні 4-б класу Картелян Ярослав та Дімова Вікторія продекламували вірші.

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Діти щиро вірять, що ті страшні часи НІКОЛИ ЗНОВУ  не повторяться в нашому сьогоденні, а наша з вами історія буде світлою, переможною та процвітаючою.

                                                                                      Педагог – організатор Юлія ДАМАСКІН











 

Обміркувати
Додати коментар
Коментарі (0)
Прокоментувати
оновити, якщо не видно коду

Шаблоны DleФотошоп ОнлайнБуксы для заработкаМониторинг игр с выводом денег