«Запали свічку пам’яті померлим від голоду» в Каланчацькому ЗЗСО

29 листопада 2021, Понеділок
184
0

      Багато трагедій пережив український народ, але жахливішого лиха, як Голодомор 1932-1933 років, історія не знає. Голодомор - одна з найстрашніших катастроф в історії людства. З метою виховування непримиренності до насилля, повагу, турботу, співчуття до людей, які пережили страхіття голодомору. В Каланчацькому закладі пройшли ряд заходів: 27.11.2021 р. о 16.00 годині учні закладу разом з працівники взяли участь у загальноукраїнській акції «Запали свічку пам’яті померлим від голоду» та вшанували хвилиною мовчання пам’ять жертв голодоморів в Україні.

       Учні 1, 3 кл. переглянули та обговорили відео зі спогадами очевидців голодомору і зробили свічку пам'яті. Учні 2, 4 кл. вшанували пам'ять загиблих під час голодомору та виготовили паперових янголів.

        Для середньої та старшої ланки нашого закладу пройшли виховна година     "Біль у серці всієї України" (5, 6 кл.), урок-пам'ять " Україна пам'ятає" (7 кл.), урок - мужності «Забуття не можливе. Пам'ятник "Янгол Скорботи"» (8 кл.), урок-реквієм "Печаль і скорбота України" (9,10 кл.).

         Бібліотекар закладу Банкова Л.Г. організувала  у бібліотеці тематичну книжкову експозицію «У молитві схиляємо коліна». Діти мали змогу переглянути книгу пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років та знайти там прізвища своїх родичів, які у ті страшні моторошні часи померли від голодної смерті.

        Знаючи історію та критично її осмислюючи, ми зможемо захищати права людини та запобігти будь-яким проявам дискримінації.



 

Обміркувати

Читати також:

Додати коментар
Коментарі (0)
Прокоментувати
оновити, якщо не видно коду

Шаблоны DleФотошоп ОнлайнБуксы для заработкаМониторинг игр с выводом денег